0

Mit ajánlanak gyomorégésre terheseknek?

Terhesség alatt a kismamáknak nagyon sok kellemetlen tünettel kell szembesülniük, ezek közé tartozik a gyomorégés is. Szinte minden állapotos nő várandóssága alatt kénytelen tapasztalni a gyomorégéssel járó tüneteket. A gyomorégést a gyomorsavtúltengés okozza. Gyomorégésre terheseknek nagyon sokféle gyógymódot ajánlanak, de mivel minden kismama szervezete másképp reagál ezekre, előfordulhat, hogy a gyógyszer nem használ, sőt épp ellenkező hatást vált ki, és súlyosbodnak a tünetek.

Gyomorégésre terheseknek mindenképp ajánlott az emelt mennyiségű folyadékbevitel, mivel a víz feloldja a gyomorsavat, és így enyhül az égő érzés. Fontos a tudatos étkezés is, amelyben nem szerepelnek a savtermelést segítő élelmiszerek, mint a magas zsírtartalmú, nehezen emészthető ételek. Naponta többször és csak akkora adagokat kell fogyasztani, amennyit a gyomor rövid időn belül képes megemészteni.

Gyomorégésre terheseknek

Gyomorégésre terheseknek

A gyomorsavcsökkentő gyógyszerek terhesség alatt is szedhetők, viszont nem minden esetben hatékonyak, ezért gyomorégésre a terheseknek célszerű a különböző természetes gyógymódokhoz folyamodni. A rosttartalmú ételeknek – mint a főzelékek, a keményítőt tartalmazó ételek, a tésztafélék, a krumpli, kenyér és a fehérjék – savmegkötő tulajdonságuk van, ezáltal képesek megszüntetni vagy legalább csökkenteni a gyomorégést.

A gyomorégésre a terheseknek rendkívül oda kell figyelniük, hisz a folyamatosan fejlődésben lévő magzatnak szüksége van a táplálékra, és a gyomorégéstől szenvedő kismama nem mindig juttat elegendő táplálékot a szervezetébe.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés terhesség Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024