0

Mit tegyünk gyomorégés ellen?

Az internetes kérdezőfórumok tele vannak ezzel a kérdéssel. Szerencsére gyógymód is akad bőségesen, valamint a szakorvosok is sok jó tanáccsal tudnak szolgálni e téren. Dr. Plósz János gasztroenterológus a kaukázusi kefirt javasolja gyomorégés ellen, mert értékes tápanyagokat tartalmaz, melyek által rendben tartja a bélflórát és stabilizálja a gyomorsavtermelést.

Mit tegyünk a gyomorégés ellen természetesen? Az almaecet fogyasztása is jótékony hatással lehet a gyomorégésre, annak ellenére, hogy általában fogyókúrákhoz használják. A gyógyszerfogyasztás elkerülése végett ajánlott a Salvus víz fogyasztása, valamint a rendszeres és nem kapkodó étkezés, lehetőleg kis adagokban, hogy ne terheljük meg túlságosan a gyomrot. Ha ez sem lenne elegendő, életmódbeli változtatásokra lesz szükség: a stresszhelyzetek kerülésére, a negatív élethelyzetek nyugodt feldolgozására, ugyanis a stressz is állhat a gyomorégés hátterében.

Gyomorégés ellen

Gyomorégés ellen

Egyes gyógynövényboltokban forgalmaznak kizárólag gyógynövény alapú savlekötőket és savközömbösítőket, ezek is hatékonyak lehetnek gyomorégés ellen, és nem járnak semmilyen mellékhatással. Mindemellett kerüljük az alkohol, a kávé, a fűszeres és zsíros ételek fogyasztását, mivel ezek az leggyakoribb gyomorégést előidéző élelmiszerek és italok.

Leghatásosabban persze azzal léphetünk fel gyomorégés ellen, ha megszüntetjük a kiváltó okait. Figyeljünk tehát oda arra, hogy melyek azok az élelmiszerek vagy történések, melyeknek következtében gyomorégés alakul ki. Amennyiben nem ismerjük fel a kiváltó okot, forduljunk szakorvoshoz bizalommal!

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024