0

Mit tehetnek a kismamák gyomorégés ellen terhesség alatt?

A gyomorégés a terhesség során nagyon gyakran jelentkező legkellemetlenebb tünetek közé tartozik. A kismama testében megnő a progeszteron hormon termelődése, amely kártékony hatással van a nyelőcső végén lévő záróizom működésére, ezáltal a gyomorsav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe.

Gyomorégés ellen terhesség alatt a kismamák sokféle gyógymóddal próbálkozhatnak, ám nem mindegyik házi praktika válik be. Az egyik legfontosabb dolog odafigyelni az étrendre. Naponta többször kisebb adagokat kell fogyasztani, egyszerre csak annyit, amennyit a gyomor rövid időn belül képes megemészteni. Fontos kerülni a magas zsírtartalmú ételeket, ugyanakkor sok zöldséget, gyümölcsöt és gabonaféléket ajánlott fogyasztani. Este, lefekvés előtt közvetlenül ne vacsorázzunk, hanem egy-két órával korábban, és ilyenkor különösen figyeljünk arra, hogy ne terheljük meg gyomrunkat.

Gyomorégés ellen terhesség alatt

Gyomorégés ellen terhesség alatt

A gyomorégés ellen terhesség alatt a savcsökkentő gyógyszerek is segíthetnek, bár lehet, hogy alkalmazásuk után a gyomor még több savat termel majd. Várandóság alatt nem ajánlott az alkohol valamint a koffein tartalmú italok fogyasztása, akárcsak a dohányzás sem, mert azon kívül, hogy károsak a magzat számára, a gyomor savtermelését is negatív irányban befolyásolják.

Gyomorégés ellen terhesség alatt a kismamák sok módszert alkalmazhatnak, természetes módon befolyásolhatják a gyomorsavtermelésüket tudatos étkezéssel és/vagy gyomorsavcsökkentő gyógyszerek alkalmazásával. Viszont ha egyik sem bizonyul hatékonynak, orvoshoz kell fordulniuk, hisz nem csak a saját, hanem a magzatuk egészségéért is felelősek.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024