2

Néhány hatékony gyomorsav elleni teakeverék

A gyomorsavtúltengés ellen teával is lehet védekezni. Egyik ilyen elterjedt gyomorsav elleni teakeverék a hársfavirágból, áfonyalevélből, csalánból, akácból, bodzavirágból, zsályából, kamillából és cickafarkból álló tea, melyeket egyenlő mértékben kell összekeverni. Ez egy kellemes ízű, gyomorsav- és gyulladáscsökkentő teakeverék, amely bevonja a nyálkahártyát.

A hársfavirág jól bevonja a nyálkahártyát, és csökkenti a gyulladásokat. Az áfonyalevél A-, B- és C-vitamint tartalmaz, és bélhurut ellen is alkalmas. A csalán segít a gyomor hurutos megbetegedéseiben, ugyanakkor bélfekélyre is ajánlott. Az akác gyomorsavcsökkentő és finom ízt adó. A bodzavirág szintén jó ízű, gyulladáscsökkentő és izzasztó hatású növény. A zsálya fertőtlenítő és összehúzó hatású. A kamilla és a cickafark gátolják és csökkentik a gyulladásokat, görcsöket oldanak, szelet hajtanak, javítják az étvágyat és serkentik az emésztést. A fenti hatások összeadódnak ebben a gyomorsav elleni teakeverékben.

Gyomorsav elleni teakeverék

Gyomorsav elleni teakeverék

Elkészítési módja: A keverékből forrázzunk le 2 dl vízzel egy evőkanálnyit, majd 15 perc után szűrjük le. A teakeverékből naponta 1-3 csészényivel fogyasszunk el anélkül, hogy ízesítenénk. Két-három hétnél tovább nem ajánlott fogyasztásra ez a gyomorsav elleni teakeverék.

Egyes szakértők szerint még hatásosak gyomorsav ellen: a híg gyömbértea, az akácvirágból, az ánizsteából, a bazsalikomból, a gyermekláncfűből, a kakukkfűből és a körömvirágból főzött teák, ugyanakkor ezek vegyes főzetéből kitűnő gyomorsav elleni teakeverék állítható elő.

 

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: ,

2 hozzászólás "Néhány hatékony gyomorsav elleni teakeverék"

 1. Rieder Gabi szerint:

  A kérdésem az lenne hogy a leirt teakeveréket ha jól olvastam csak 2-3 hétig lehet inni.
  Szeretném továbbra is fogyasztani mennyi szünetet kell tartani és a szünet alatt milyen teakeveréket tudnak ajánlani.
  Köszönettel: Rieder Gabriella

 2. zsuzsa szerint:

  Szeretném megkérdezni, hogy a gyömbér jó reflux ellen? Nem irritálja a gyomrot?

  Köszönöm

Írj most.

Küldés
Reflux 2024