0

Reflux – ágy beszerzése a tünetek enyhítése céljából

A legtöbb refluxban szenvedő beteg tapasztalta, hogy alvás közben erősödnek a tünetek. Ezért nagyon fontos a refluxbetegeknek a megfelelő ágy. Annak minősége és magassága is fontos szerepet játszik abban, hogy éjszaka is nyugodt legyen az alvás. Lényeges, hogy a fejrésznél meg legyen egy kicsit emelve. Nem kell nagy emelésre gondolni, hisz 3-5 centi már sokat segíthet a tünetek enyhítésén.

A reflux az ágy megemelésével azért enyhíthető, mert ha a fej magasabban van, akkor a gyomorból nehezebben tud a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe visszaáramlani. Ezzel az éjszakai pihenés is kellemesebbé tehető, ugyanakkor a másnapi ébredés is jobb lesz. Nem mellékesen az olyan kellemetlen mellékhatások is nagyban kivédhetőek, mint a nyelőcső állandó gyulladása.

Reflux ágy

Reflux ágy

A refluxban szenvedők számára sokszor az éjszaka maga a rémálom, mivel ilyenkor, fekvés közben sokkal könnyebben jut vissza a nyelőcsőbe a gyomortartalom. Érdemes egy olyan ágyat beszerezni, amelyet önmagában is lehet emelni, tehát nem a szivacsot kell emelni, hanem az ágyrácsot. Ezáltal sokkal biztonságosabb és stabilabb az emelés.

Sok esetben a reflux tünetei ágyemeléssel az éjszaka időtartamára szinte teljesen megszüntethetőek. Annak érdekében, hogy megtalálja a legjobb emelési szintet, muszáj az elején kísérletezni, hisz az esetek nagy részében csak néhány éjszaka után lesz nyilvánvaló, hogy a magasság megfelelő vagy sem.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024