0

Reflux ágy megemelése

Az egészségtelen életmódnak köszönhetően egye többen küszködnek reflux betegséggel. Számukra az éjszakák a legelviselhetetlenebbek, mivel fekvés közben nagyon könnyen visszaáramlik a gyomortartalom. A reflux az ágy megemelése révén éjszaka enyhíthető. Fontos azt megjegyezni, hogy nem kell magasra emelni az ágyat, csupán pár centi szükséges, hogy a beteg éjszaka jobban érezze magát. A szakértők általában 2-3 centit javasolnak.

A reflux az ágy megemelése következtében azért enyhül, mert a nyelőcső magasabban lesz, mint a gyomorszáj, így nehezebben folyik vissza a sav. Fontos, hogy a beteg megtalálja azt a magasságot, ami kényelmes, mégis elegendően magas ahhoz, hogy a sav ne kerüljön a nyelőcsőbe. Ezt úgy tudja a legkönnyebben megállapítani, ha párnával próbálkozik először, majd ez alapján állítja az ágyat is.

Reflux ágy megemelése

Reflux ágy megemelése

Legjobb, ha magát a matracot emeljük, nem pedig párnákkal emeljük meg a fejünket. A reflux az ágy megemelése során nem gyógyítható, csupán az éjszaka folyamán a kellemetlen tünetek enyhíthetőek, ezáltal jobban tud pihenni a beteg.

A reflux ágy megemelése lassú folyamat, mert egyszerre mindig csak 1 centit emelünk. Érdemes olyan ágyat vásárolni, ami önmagában állítható, és nem a matrac alá kell pótlékot tenni. Egy jó asztalos rendelésre készít ilyet, de most már egyre több boltban kapható olyan ágy is, melynek fejrésze állítható.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024