0

Reflux ősszel

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy alapos lakmározás után úgy érezte, hogy a „torkában ég a gyomra”. Amennyiben e jelenség csak alkalmilag fordul elő, még nem kell különösebben aggódnunk, hiszen a túlzott terhelés hatására a gyomor több savat termel. Ha azonban gyakran vagy állandóan jelentkeznek e tünetek, gyanakodhatunk arra, hogy reflux betegségben szenvedünk. A tünetek, mint az erős mellkasi fájdalom, sokkal markánsabban jelennek meg ősszel. Ezért van az, hogy a reflux ősszel a legkönnyebben felfedezhető.

Reflux ősszel

Reflux ősszel

Egyre több felnőtt szenved reflux betegségben, de megjelenhet már gyermekkorban is. Elsődleges oka a gyomor és nyelőcső találkozásánál lévő záróizom gyengesége. A másodlagos ok viszont a helytelen étkezésnek és a sok stressznek tulajdonítható. Feltevődik a kérdés, hogy miért erősebb a reflux ősszel? A kérdésre egyszerű a válasz: a nyári pihenést követő növekvő stresszhelyzetek és a nehezebb ételek fogyasztása nem kedveznek az emésztésnek.

Amikor a reflux ősszel jelenik meg először, nagy a valószínűsége, hogy a nyár ideje alatt is volt már néhány tünete. Ilyenkor tanácsos orvoshoz fordulni, és nem saját felelősségünkre valamilyen gyógyszert szedni be.

Az orvosok nagy többsége szerint az ősz és a tavasz a betegségek időszaka, főként a gyomorbetegségeké. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a reflux is ősszel a jelentkezik a legerőteljesebben. Figyeljünk tehát az őszi tünetekre!

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024