0

Reflux candida

A reflux csecsemőkorú kisbabáknál gyakran szokott jelentkezni. Általában 2 és 4 hónapos korukban a legintenzívebb, és normál esetben 7, 8 hónapos korukra már ki is növik ezt a jelenséget. A bukás egy teljesen normális élettani jelenség csecsemőkorban, és azért szokott megjelenni, mert a kisbabák emésztőrendszere még nincs rendesen kifejlődve, ezért a táplálék néha visszaáramlik a nyelőcsőbe. Reflux azonban nemcsak csecsemőknél, hanem felnőtt korban is jelentkezhet, s ennek hátterében általában már súlyosabb problémák állnak. A felnőttkori reflux egyik kiváltó oka a reflux candida gombabetegség.

A reflux candida gyanújának esetén mindenképpen candida-teszt vizsgálatot szoktak javasolni az orvosok, hogy majd ennek megfelelően tudjanak fellépni a kellemetlen gyomorbántalom ellen.

Reflux candida

Reflux candida

A reflux candida olyankor szokott csak kialakulni, amikor a candida baktériumok túlzottan elszaporodnak szervezetünkben. A candida baktérium a bélflóra részét képezi, és minden ember szervezetében megtalálható, szükségszerű baktérium. Önmagában még semmilyen panaszt nem okoz, sőt segíti a bélrendszeri működést, viszont az egészségtelen táplálkozás és mozgásszegény életmód hatására nagyon könnyen elszaporodhat.

A reflux, mely candida baktérium hatására lép fel, könnyen orvosolható gyógyszerekkel és javasolt diétákkal, viszont annak érdekében, hogy végérvényesen kiiktassuk életünkből a candida baktérium túlszaporodásénak kockázatát, meg kell változtatnunk táplálkozási szokásainkat, és ki kell iktatnunk életünkből a károsító tényezőket.

  
Iktatva: Betegség, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024