0

Reflux csecsemő korban

A reflux csecsemő korban egy teljesen normális élettani jelenség. A reflux következtében a táplálék visszafolyik a nyelőcsőbe, mivel a kicsik emésztőrendszere még nagyon fejletlen, ezért, ha túl gyorsan túl sok táplálékot visz be szervezetébe, a bukás jelensége majdnem mindig fennáll.

A reflux csecsemő korban minden kisbabánál jelentkezik kivétel nélkül, napjában minimum egyszer. A jelenségre általában evés után közvetlenül kerül sor, de az is előfordulhat, hogy jóval ezután jelentkezik. Gyakoribb abban az esetben, ha a baba evés közben nézelődik, vagy valami másra figyel, mivel ilyenkor több levegőt nyel le a tejjel együtt. Akkor is előfordul, ha az anya melle túltelítődött, és ilyenkor a szokásosnál nagyobb mennyiségekben kapja a baba az anyatejet.

Reflux csecsemő

Reflux csecsemő

A reflux csecsemő korban leggyakrabban az egész pici babáknál jelentkezik, és 7-8 hónapos kor körül marad abba. Általában egy teljesen normális jelenségről van szó, amit a kicsik néhány hónap alatt ki is nőnek. Vannak azonban esetek, amikor a reflux kellemetlenségekkel jár, ilyenkor a bukás után a kisbaba nyűgös lesz. Előfordulhat az is, hogy napi 3-4 alkalomnál gyakrabban történik meg.

A reflux csecsemő korban akkor válik veszélyessé, amikor a baba túl nagy mennyiségű tápanyagot bukik vissza egyszerre, és ez túlságosan gyakran következik be. Ez a jelenség általában a koraszülött babáknál jelentkezik, akiknek az emésztőrendszere fejletlenebb, mint az időben, 9 hónapra született társaiké.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024