0

Reflux diéta gyerekeknek

A refluxszal küzdő gyerek élete nagyban megváltozik, amikor szembesül a betegséggel. Minden étkezés után tapasztalhatja a tüneteket, amik nagyban befolyásolják nem csak a közérzetét, hanem az egészségét is, hisz azáltal, hogy a gyomortartalom visszajut a szájüregbe, a gyerek szervezete nem jut elegendő táplálékhoz. A reflux diéta gyerekeknél nem valósítható meg nehezen, mivel a gyerekek általában már ennek megfelelően étkeznek.

A kisgyerekek a refluxot legtöbbször idővel kinövik, de mindent meg kell tennünk azért, hogy ez az időszak rövidebb legyen. Fontos, hogy a gyerek diétázzon: nem szabad túl zsíros, nehezen emészthető ételeket fogyasztania. Minél több zöldséget és gyümölcsöt egyen, ezeken belül pedig kerülni kell a citrusféléket és a paradicsom fogyasztását. Érdemes gabonaféléket bevinni a reggeli étkezésekbe: zabpelyhet, teljes kiőrlésű péksüteményeket. A gabonafélék és a fehérjetartalmú ételek különösen fontosak, mert azoknak nagy a savmegkötő tulajdonságuk.

Reflux diéta gyerekeknek

Reflux diéta gyerekeknek

A reflux diéta gyerekeknél megköveteli, hogy a kicsi ne fogyasszon sok édességet, főképp csokoládét nagyon keveset, vagy egyáltalán nem fogyaszthat. Ez a szabály ugyanúgy érvényes az energiaitalokkal és a magas koffeintartalmú teákkal kapcsolatban is.

Amint a reflux tüneteit tapasztaljuk a gyereknél, minél hamarább orvoshoz kell vinni, akivel majd egyeztetik a pontos diétát. A legfontosabb, hogy a gyerek mielőbb meggyógyuljon, különben a reflux más betegségek kialakulását is eredményezheti. A reflux diéta gyerekeknél elengedhetetlen, hisz nagyban hozzájárul a gyógyuláshoz.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024