0

Reflux diéta gyermekkorban

A reflux egyre gyakoribb emésztőrendszeri betegség gyerekeknél is. Esetükben még nem annyira súlyos, mint a felnőtteknél, hisz idővel teljesen meggyógyulhatnak, viszont a tünetek ugyanolyan intenzívek lehetnek. A reflux diéta gyermekkorban könnyen kivitelezhető, a gyerekek általában egyébként is hasonlóan étkeznek, így ha megvonunk egy-két élelmiszert és édességet tőlük, máris a reflux diétának megfelelően étkeznek.

 A reflux diétának gyermekkorban nem szabad tartalmaznia túl sok zsíros, nehezen emészthető ételt. Ajánlatos kerülni a gyorsételeket is. Az édességek közül nem ajánlatos fogyasztani a nagy cukortartalmúakat, a szénsavas üdítőket, az energiaitalokat. Az élelmiszerek közül a savas zöldségeket – pl. paradicsom, hagyma – szintén kerülni kell, ezek helyett lúgosító gyümölcsöket és zöldségeket érdemes becsempészni a gyerek étrendjébe.

Reflux diéta gyermekkorban

Reflux diéta gyermekkorban

A reflux diéta kialakítása gyermekkorban nem egyszerű feladat a szülő számára, de megoldható. Nagyon fontos, hogy a gyerekkel megértessük, hogy számára csak pozitív hatással van az, ha lemond néhány olyan élelmiszerről, ami esetleg eddig a kedvencei közé tartozott, és azok helyett olyan ételeket fogyaszt, mint a főzelékek, gyógyteák, zöldségek, gyümölcsök és fehér húsok, amelyek segítenek neki leküzdeni a betegséget.

A reflux diéta gyermekkorban való alkalmazása előtt mindenképp ki kell kérni egy orvos véleményét, mert ha túl későn diagnosztizálják, valószínűleg gyógyszerek alkalmazására is szükség lesz. Ezen kívül amennyiben a gyereknél tapasztalhatóak a reflux tünetei, mindenképp be kell tartani a számára megfelelő diétát.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024