0

Reflux diéta receptek

A reflux diéta azoknak az élelmiszereknek a kerülésén alapszik, amelyek irritálják a nyelőcső végén lévő záróizmot, és amelyek fokozzák a gyomorsavtermelést. A záróizmot többek közt a koffein, az alkohol, a szénsav, a savasító gyümölcsök és zöldségek, erős fűszerek és a dohányzás irritálhatja, károsíthatja. Ezeknek az élelmiszereknek és italoknak a hatására gyulladások keletkezhetnek a nyelőcsőben, szájüregben, mivel a záróizom nem működik tökéletesen, s ezzel utat enged a gyomorsavnak a szájüreg felé. A reflux diétás receptek alkalmazásával viszont csökkenthetjük a betegség tüneteit, és emellett még ízletes ételeket is fogyaszthatunk.

A reflux diétás receptek közé tartozik például a borsófőzelék. A borsófőzelék elkészítése nagyon egyszerű, gyors és nagyon olcsón előállítható. A répafőzelék, tökfőzelék, spenót mind azon ételek közé tartoznak, amelyek kiválóan alkalmazhatók refluxos betegek számára.

Reflux diéta receptek

Reflux diéta receptek

A reflux diéta receptek között olyan ételeknek is jelen kell lenniük, amelyek tartalmaznak állati fehérjéket is. Ezeknek a bevitele inkább fehér húsokkal történjen, úgy mint a csirke, kacsa, liba vagy pulyka. A halfogyasztás is szükséges, hisz nagyon sok olyan anyagot tartalmaz, amelyre szükségünk van, és csak a hal tartalmazza ezeket.

A diéta alatt refluxos betegeknél nem az éheztetést értjük, hanem azoknak a méreganyagoknak az elkerülését, mint a tartósítószerek, adalékanyagok, alkohol, zsír, cukor, koffein, dohányzás. Ha reflux diétás recepteket alkalmazunk, a tünetek enyhülni fognak.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024