0

Reflux ellen házilag

A gyógyszertárakban több gyógyszer is kapható a gyomorsav csökkentésére. Azonban a reflux ellen házilag is sokat lehet tenni. Fontos, hogy megtaláljuk azokat az ételeket, amelyek számunkra a legjobban megfelelnek. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha figyelünk a testünk jelzéseire. Az ételeken kívül van néhány praktikus szer, ami enyhíti a savas, maró érzést.

A reflux ellen házilag nagyon jól bevált a szódabikarbóna, hisz semlegesíti a savat. Mindenkinek más mennyiségre van belőle szüksége, de nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy az egy kiskanál vízben feloldva elég szokott lenni, hogy a gyomorsav maró hatását semlegesítse. Étkezés után lehet fogyasztani, és kifejezetten olcsó megoldás is.

Reflux ellen házilag

Reflux ellen házilag

Sok beteg tapasztalata azt mutatja, hogy a reflux ellen házilag a keksz (legjobb a háztartási keksz) rágcsálása is jó lehet. Mivel a keksz önmagában száraz, ezért fel tudja szívni a felesleges savat. Ezért is javasolja most már egyre több orvos is.

A reflux ellen házilag gyógyvizek fogyasztásával is lehet védekezni. Most már egyre több olyan gyógyvíz kapható, mely kifejezetten jó a gyomorsav csökkentésére. Érdemes többet is kipróbálni belőlük, hisz nem mindegyiknek van ugyanolyan hatása. A házi praktikák közé sorolhatjuk még a különböző gyógyteák fogyasztását is. Azonban ezzel kapcsolatosan érdemes megkérdezni a szakorvost, hisz nem minden növény főzete hatásos a reflux esetén.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024