0

Reflux esetén kerülendő ételek

A reflux nagyon kellemetlen tüneteket tud okozni, hisz a sav visszaáramlása a nyelőcsőbe égő, maró érzést fejt ki. A reflux esetén kerülendő ételek listája viszonylag hosszú is tud lenni, ha nagyon súlyos a beteg állapota. A szakorvos nagyon jó tanácsokkal tudja ellátni a pácienst, de mivel minden szervezet más, ezért ami az egyiknek problémát okoz, az a másiknál lehet, hogy semmi tünetet nem hoz elő.

A reflux esetén kerülendő ételek csoportjába tartoznak a zsíros, olajos ételek. Ide sorolhatjuk a hasábburgonyát és minden olyan ételt, amit bő olajban kell kisütni, például a rántott húst. Inkább válasszunk más ételkészítési eljárást.

Reflux esetén kerülendő ételek

Reflux esetén kerülendő ételek

A legtöbb betegnek problémát okoz a szénsavas ásványvíz és üdítőital, valamint a citrusfélék fogyasztása. A reflux esetén kerülendő ételek közé tartoznak még azok az ételek is, amiknek nagyon magas a savtartalmuk. Ilyen például a paradicsom. Úgy a zöldség, mint a belőle készült minden élelem tiltólistára kerül, ha refluxos van a családban. De azok az ételek is kerülendők, amelyek sok ecetet tartalmaznak.

A reflux esetén kerülendő ételek teljes listáját csak a páciens tudja magának összeállítani, megfigyelve, hogy mire hogyan reagál a szervezete. Sokan mondják, hogy az alma nagyon jól csillapítja az égő gyomrot, míg mások arról számolnak be, hogy sokkal több tőle a sav. A citrom is bár savas, a gyomorba jutva lúgosító hatást fejt ki.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024