0

Refluxra diétás ételek

Refluxra a diétás ételek közé sok élelmiszert besorolhatunk, olyanokat, amelyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek és még a betegség leküzdésében is segítenek. Ilyen diétás étel például a brokkoli-, a karfiol-, a borsó- vagy a spenótfőzelék. Ezen főzelékeknek magas a rosttartalmuk. Fontos, hogy csak pároljuk, ne főzzük, és fűszerezésnél inkább a zöldfűszereket részesítsük előnyben.

Refluxra diétás étel még a köménymagleves. A kömény számtalan jótékony hatása mellett segíti az emésztést is. Reggelire érdemes valamilyen zab alapú készítményt fogyasztani – kekszet, zabpelyhet – természetesen kis adagban. Délelőtt ajánlott gyümölcsöt enni (almát, banánt), de a citrusféléket kerülni kell.

Refluxra diétás ételek

Refluxra diétás ételek

A reflux betegek étrendje megköveteli, hogy néhány dolgot, amit eddig fogyasztottak, most a javulás érdekében kerüljék. Ilyen a koffein, a zsír- és cukortartalmú élelmiszerek, az alkohol, a dohányzás. A refluxra a diétás ételek közt nem lehetnek savasító ételek, mint amilyen a paradicsom, hagyma stb. Érdemes kerülni a gyorséttermek kínálatát. Próbáljuk minél gyakrabban saját magunk elkészíteni az ételt, hogy ezáltal is mellőzzük a túl sok tartósítószer bevitelét.

Refluxra diétás ételek tehát nagy számban találhatóak, s nem túl nehéz betartani a diétát, hisz az eddigi étkezéseinknek is tartalmaznia kellett ezeket az élelmiszereket. Csupán a tünetek csökkentése érdekében kell lemondani néhány olyan ételről és italról, amelyek károsak az emésztésünkre.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024