0

Refluxra vény nélküli gyógyszer

A reflux betegség a nyelőcső és a gyomor közti záróizom funkciójának zavara. A betegség következtében a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe kerül, így okozva komoly problémákat. Éppen ezért nagyon fontos megfelelően kezelni a refluxot. A betegség kezelése nagyon összetett, függ a tünetek súlyosságától és gyakoriságától. Manapság számos kezelési lehetőség létezik, a gyógyszertárak polcai is tele vannak refluxra ajánlott vény nélküli gyógyszerekkel.

A refluxra ajánlott vény nélküli gyógyszerek általában a gyomor savtartalmára hatnak, ugyanis az elsőleges problémákat a gyomorsav okozza. E gyógykészítmények szedésével számos komolyabb betegség megelőzhető, bár nyilvánvalóan ezek a gyógyszerek nem szüntetik meg a reflux betegséget.

Refluxra vény nélküli gyógyszer

Refluxra vény nélküli gyógyszer

A refluxra vény nélkül kapható gyógyszerek listája igencsak terjedelmes, bizonyára mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Itt van néhány példa tájékoztatás céljából: Amagel, Malugel, Rennie, Nilacid, Talcid. Ide tartoznak a gyomorsavcsökkentő gyógyszerek is, mint például a Qalmatel, a Cimetidin vagy a Zantac.

A refluxra kapható vény nélküli gyógyszerek szedése azonban számos hátránnyal járhat. Mivel ezek nagy része savlekötő, csak az enyhe panaszok esetén hatékonyak, viszont megelőző hatásúak. Tudni kell még róluk, hogy hatásuk rövid ideig tart, és gyermekek számára nem ajánlottak. További hátrányuk, hogy nagyon sok egyéb gyógyszer hatóanyagával rendelkeznek, melyek mellékhatásokkal járhatnak. Tehát mindenképp ajánlatos tájékozódni az adott gyógyszerről.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024