0

Segít gyomorégésre víz fogyasztása?

A gyomorégés érzését bizonyára sokan tapasztalták egy kiadós étkezés, főleg zsíros ételek fogyasztása után. Ha elhanyagoljuk a tüneteket, később komoly szövődményei lehetnek. Gyomor- és bélfekély alakulhat ki, mivel a gyomorsav kimarja a szervek nyálkahártyáját, így okozván egy életre szóló komoly betegséget. Bár egyre többen szenvednek a gyomorégés, puffadás tüneteitől, mégis kevesen tesznek azért, hogy megszüntessék azokat. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű módszerek is beválhatnak. Például az egyik megoldás lehet, ha gyomorégésre vizet iszunk.

Gyomorégésre víz

Gyomorégésre víz

A gyomorégés akkor válthat ki komoly problémákat, ha a tünetek állandósulnak, és nem csak alkalmanként észleljük. A hosszú távú megszüntetésért elsődlegesen a táplálkozási szokások megváltoztatásával tehetünk. Étkezések után a gyomorégésre vizet fogyasztani egyik fontos lépése a kezelésnek.

Biztosan sokan feltették már a kérdést, hogyan segíthet a gyomorégésen a víz? A válasz egyszerű: a folyadék visszamossa a gyomorsavat a nyelőcsőből a gyomorba. A sav a nyelőcsőbe a reflux jelensége miatt jut, amikor a nyelőcső és gyomor közti záróizom nem zár megfelelően.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindegy, milyen vizet iszunk gyomorégésre. Legjobb a szénsavmentes langyos víz, ez ugyanis a legmegfelelőbb a gyomorsav hígítására. Továbbá fontos tudni, hogy gyomorégésre a vizet kis kortyokban igyuk, mert ily módon nem terheljük a nyelőcsövet, és kedvező hatása is így sokkal érzékelhetőbb.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024