1

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Amikor visszajön a gyomorsav, rendkívül elviselhetetlen égő érzést okoz. Ha problémák akadnak az emésztés folyamatában, előfordulhat, hogy túl sok gyomorsav termelődik, viszont ha ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, az még több problémát okozhat, hisz így a sav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe, garatba és a szájüregbe.

A gyomorsav a gyomor épségét nem veszélyezteti, mivel a gyomor rendelkezik védőréteggel, de ha visszajön a sav a nyelőcsőbe, az nagyon sok betegséget okozhat, mint például nyelőcsőgyulladás, tüdőgyulladás, asztma, csecsemőknél eszméletvesztés, a szájüregbe jutva pedig károsítja a fogak épségét.

Ha visszajön a gyomorsav

Ha visszajön a gyomorsav

Ha visszajön a gyomorsav, sok házi praktikával próbálkozhatunk. A gabonafélék, a száraz kenyér kis adagokban történő fogyasztása enyhülést hozhat a beteg számára. Ilyen esetekben érdemes lassan, kortyonként lúgos vizet inni, mert a víz visszamossa a savat a gyomorba, így ha kis ideig is, de enyhülnek a tünetek. A gyakori gyomorégés megszűnéséért életmódváltással tehetünk a legtöbbet, mivel egy tudatosan kialakított étrend betartásával nemcsak a gyomorsav termelésének szabályozását befolyásolhatjuk, hanem más betegségeket is sikerül megelőznünk.

Túlzott gyomorsavtermelés gyakran előfordul más szerv megbetegedésének tüneteként is. Ilyenkor orvoshoz kell fordulni, hogy gyógyszeres kezelésben részesüljön a beteg. Ha visszajön a gyomorsav, természetes módszerekkel is megszüntethetjük, de ha gyakrabban előfordul, ki kell kérni a szakorvos tanácsát is.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav"

  1. Koncz László szerint:

    Kérdezném!!!!1- nap menyi citromos vizet lehet fogyasztani? Mikor? és mijen arányban?

Írj most.

Küldés
Reflux 2024