0

Tippek gyomorégésre

A leghasznosabb tippek között gyomorégésre megemlíthető a gyömbértea fogyasztása. A gyömbérnek számos hatékony tulajdonsága van, emellett – mivel nagyon csípős – összehúzza a nyelőcső végén lévő záróizmot, így a sav nem tud visszafolyni a nyelőcsőbe. Szintén fontos, hogy zsírszegény ételeket fogyasszunk, akárcsak reflux diéta esetén, mivel ez nagyban segíti az emésztést és a savtermelés csökkenését.

Amennyiben normál testsúlyunk van, a legjobb tippek, módszerek közt szerepel gyomorégésre az, ha tartsuk az optimális testsúlyunkat. Ha túlsúllyal küszködünk, meg kell próbálunk lefogyni, mivel a túlsúlyos embereknél sokkal nagyobb hatást gyakorolnak a gyomor és egyéb szervek a nyelőcsőre, és ez csökkenti azok hatékonyságát.

Tippek gyomorégésre

Tippek gyomorégésre

Hasznos tippek közt említhetjük azt is, ha naponta többször keveset étkezünk, mivel ha a gyomor mindig telítődik, egyre több savat is termel, és ha ezek közt savtermelő vagy zsíros étel is van, még intenzívebb gyomorégést tapasztalhatunk. A kamillatea és a cickafark számos más jótékony hatásai mellett a gyomorégést is megszüntetheti, érdemes teakeverékeket készíteni, és a sok víz mellett (ami ilyen esetben létfontosságú) fogyasszunk teát is.

Fontos az is, hogy kerüljük az olyan ételek fogyasztását, mint a hagyma, citrom, alkohol nikotin, koffein. Ha pedig más élelmiszerek fogyasztása után is tapasztalunk kellemetlen tüneteket, akkor annak a fogyasztásával se kísérletezzünk többet. Hasznos tippek közt nagyon sok mindent megemlíthetünk, de ha gyakoriak a panaszok, orvoshoz kell fordulni.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024