Hírek étkezés és Reflux témában

A gyomorégés bor hatására fokozódik

A gyomorégés bor hatására fokozódik

A gyomorégés bor hatására gyakran előforduló kellemetlenség az erre hajlamos embereknél. A gyomorégést tulajdonképpen a túlzott savtermelődés okozza, mely hatására égő, kellemetlen fájdalmat érzünk hasunk tájékán, súlyosabb esetekben ez az égető érzés nyelőcsövünkben is jelentkezik, mely még tovább nehezíti a helyzetet. A bor nagyon egészséges ital, mivel számtalan betegség gyógyítására… Tovább: A gyomorégés bor hatására fokozódik »

A reflux csökkentése

A reflux csökkentése

A reflux egy olyan betegség, amelyet a gyomorsav a nyelőcsőbe való visszakerülése okozza, és akár nyelőcső irritációt vagy a nyelőcső falának a felmarását is okozhatja. Különböző helyzetekben, alkalmanként jelentkezhet, akár evés után vagy lefekvéskor.  A reflux csökkenése könnyedén elérhető egy pici odafigyeléssel. A reflux csökkenése úgy is megoldható, ha a… Tovább: A reflux csökkentése »

Reflux alternatív gyógymód alkalmazásával

Reflux alternatív gyógymód alkalmazásával

Sokakat érint a reflux betegség gyógymódja, hisz most már elmondhatjuk, hogy egyre több embert érint ez a betegség. A reflux alternatív gyógymód segítségével is kezelhető, de hangsúlyozni kell, hogy nem helyettesítheti az orvosi kezeléseket. Az alternatív gyógymód leginkább az étkezésen alapszik, valamint a szervezet alapos tisztításán. A reflux alternatív gyógymód… Tovább: Reflux alternatív gyógymód alkalmazásával »

A reflux kezelése természetes úton

A reflux kezelése természetes úton

A reflux egy emésztőrendszeri betegség, mely sajnos a lakosság közel felét érinti, mégsem tudunk róla eleget. Ez talán azért van, mert az egyértelmű tüneteknek – mint például a gyomorégés vagy az indokolatlan hányinger – nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget. A reflux betegség igencsak sok kellemetlenséggel jár, nagymértékben csökkentheti az életminőségét. Nem… Tovább: A reflux kezelése természetes úton »

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsavra diéta

A sok gyomorsavat a nem megfelelő étkezés okozza, többek közt az, hogy nagyon sok magas zsírtartalmú ételt, szénsavas, alkoholos italokat és cukros élelmiszereket fogyasztunk. A sok gyomorsavra előírt diéta többek közt ezeknek az élelmiszereknek a kerülésén alapszik. Ha sok gyomorsavat észlelünk, érdemes méregtelenítő kúrát alkalmazni néhány napig. Ebben a diétában… Tovább: Sok gyomorsavra diéta »

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Gyomorsavcsökkentés természetes módon

Napjainkban igen gyakoriak az emésztőrendszeri betegségek. Ennek oka a felgyorsult életmódban keresendő, és abban, hogy nem figyelünk oda az étkezési szokásainkra. A túlzott savtermelődés okai közé tartozik még a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása mellett többek között a stressz is, valamint a túlzott kávéfogyasztás. Számos egyszerű trükkel azonban könnyen elérhetjük a… Tovább: Gyomorsavcsökkentés természetes módon »

A zsíros étel gyomorsav elősegítő

A zsíros étel gyomorsav elősegítő

A gyomorsav túltengés azért alakul ki, mert meggyengül a gyomor és a nyelőcső közti záróizom, melynek az a funkciója, hogy visszatartsa a gyomorsav visszaszivárgását a nyelőcsőbe. Amikor ez az izom nem zár kellő mértékben, savvisszafolyás, vagyis reflux alakul ki. A reflux vagy a gyomorsav túltengés azért párosul kellemetlen tünetekkel, mert… Tovább: A zsíros étel gyomorsav elősegítő »

Reflux és szívritmuszavar

Reflux és szívritmuszavar

A refluxban szenvedők száma Magyarországon körülbelül hárommillió körül mozog a legutóbbi becslések szerint. Ennek a kellemetlen problémának a felismerése többnyire nem okoz gondot, mivel maga a beteg is könnyedén diagnosztizálhatja saját magán a betegség főbb tüneteit. A legáltalánosabb probléma a gyomorsav visszafolyása a nyelőcsőbe, mely maró érzést kelt, ugyanakkor a… Tovább: Reflux és szívritmuszavar »

Refluxra őszibarack

Refluxra őszibarack

Bizonyára sokunk számára ismerős a következő helyzet: reggel kapkodás közben – természetesen éhgyomorra – leöntünk egy kávét, majd rohanás!  De ez még nem elég, napközben a kávé(ko)n és legfeljebb egy szendvicsen kívül nem eszünk semmit, hiszen evésre nincs idő! Este azonban jócskán bepótoljuk a mulasztást. Ha ez minden nap hasonlóan… Tovább: Refluxra őszibarack »

Refluxra szilva

Refluxra szilva

A reflux, köznyelven gyomorégés, a nyelőcső és a gyomor között található záróizom működési zavara következtében fellépő betegség. Eredményeképpen az emésztőnedvekkel és gyomorsavval elkavarodott gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Sajnos a betegséget egyre többen tapasztalják, egyre többen szenvednek tőle. Kevesen tudják, hogy a reflux kezdeti szakaszban nagyon jól kezelhető gyógyszerek nélkül. Az… Tovább: Refluxra szilva »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024