Hírek étrend és Reflux témában

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

A reflux, a savvisszafolyással járó kellemetlen betegség sok esetben annyira megnehezíti a mindennapokat, hogy a beteg nem képes ellátni napi feladatait. Azonban a megfelelő gyógyszerekkel és étrenddel sokat javíthat az állapotán. A reflux fokhagyma esetében nagyon változóan reagál. Van, akinél jótékony hatást fejt ki, míg másoknál csak növeli a savtermelést…. Tovább: Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására? »

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav… Tovább: Reflux diéta sok gyomorsavra »

Epés refluxra gyógyszer

Epés refluxra gyógyszer

Az epés refluxra gyógyszert választani nem könnyű, mert nehéz olyan készítményt találni, amelynek hatékonyságát bizonyítékkal alá tudnák támasztani. Ilyenkor a legalkalmasabb megoldás a műtét lenne, viszont ez is meggondolandó. Ha refluxot diagnosztizálnak, kötelező a diéta, érdemes a gyógyszeres kezelés, viszont ha epeproblémákkal is társul, az még több problémát jelent. Epés… Tovább: Epés refluxra gyógyszer »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Az epés reflux

Az epés reflux

Az epés reflux folyamatosan kellemetlen tünetekkel járó betegség. Amennyiben a hibásan működő nyelőcső végén lévő záróizom epeproblémákkal is párosul, az megkeseríti a beteg mindennapjait. Hosszú távon a legtöbbet azzal tehetünk, ha változtatunk az étrendünkön. A finomított szénhidrátok amellett, hogy lassítják a gyomorsav okozta gyulladásoknak a gyógyulását – főképp a kelesztett… Tovább: Az epés reflux »

Reflux diéta dietetikus szemmel

Reflux diéta dietetikus szemmel

A diéta szó alatt nagyon sok ember éheztetést értelmez. Ez nem így van, a diéta szó alatt azt a táplálkozási módot, étrendet értjük, amely alkalmazásával javíthatunk az állapotunkon, és növeljük a gyógyulás esélyeit. Minden betegségre vannak olyan ételek, amelyek káros hatással vannak, és olyanok, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. A… Tovább: Reflux diéta dietetikus szemmel »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel,… Tovább: Az epés reflux okai »

Reflux diéta mintaétrend

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend kialakulásának a legfőbb célja, hogy megszüntessük a reflux tüneteit, a gyulladásokat, elősegítsük a záróizom javulását, s ezzel megakadályozzuk a gyakori gyomorsav visszaáramlását. Ennek érdekében javallott naponta többször kisebb adagokat fogyasztani és tudatosan étkezni. A reflux diéta mintaétrend betartásához szükséges a sok folyadékbevitel. A folyadék közömbösíti a… Tovább: Reflux diéta mintaétrend »

Refluxra diétás ételek

Refluxra diétás ételek

Refluxra a diétás ételek közé sok élelmiszert besorolhatunk, olyanokat, amelyek nem csak ízletesek, hanem egészségesek és még a betegség leküzdésében is segítenek. Ilyen diétás étel például a brokkoli-, a karfiol-, a borsó- vagy a spenótfőzelék. Ezen főzelékeknek magas a rosttartalmuk. Fontos, hogy csak pároljuk, ne főzzük, és fűszerezésnél inkább a… Tovább: Refluxra diétás ételek »

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nélkülözhetetlen a reflux betegek számára. Manapság e betegség végleges gyógyítása nagyon nehezen megoldható, a beavatkozás pedig sok kockázattal jár. Így legtöbbet a tünetek csökkentése érdekében akkor tehetünk, ha módosítunk az étrendünkön. A diéta tulajdonképpen minden olyan élelmiszert tartalmazhat, amely az egészséges életmódhoz szükséges, kivéve a savasító… Tovább: Reflux diéta »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024