Hírek gyógyszerek és Reflux témában

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

Gyomorégésre jó a szódabikarbóna

A gyomorégés gyakori panasz, mely Magyarország lakosságának jelentős hányadát érinti. A gyomorban létrejövő jellegzetes égő fájdalom oka általában a táplálkozásban keresendő. Ha gyakori gyomorégéssel küszködünk, legelőször táplálkozási szokásainkon kell változtatnunk ahhoz, hogy kiküszöböljük a bajt. Gyomorégésre jó a szódabikarbóna, víz, tej, gyógyteák, sőt még a citromlé is. Gyomorégésre jó a… Tovább: Gyomorégésre jó a szódabikarbóna »

Reflux candida

Reflux candida

A reflux csecsemőkorú kisbabáknál gyakran szokott jelentkezni. Általában 2 és 4 hónapos korukban a legintenzívebb, és normál esetben 7, 8 hónapos korukra már ki is növik ezt a jelenséget. A bukás egy teljesen normális élettani jelenség csecsemőkorban, és azért szokott megjelenni, mert a kisbabák emésztőrendszere még nincs rendesen kifejlődve, ezért… Tovább: Reflux candida »

A reflux kezelése terhesség alatt

A reflux kezelése terhesség alatt

A várandósság számos változást eredményez egy nő életében. Ilyenkor az öröm mellett számos fiziológiai változás is megjelenik. Terhesség alatt gyakrabban jelentkezik a reflux betegség. Ennek oka elsősorban a hormonháztartásban bekövetkezett változásoknak köszönhető. Ugyanis a babavárás alatt nagyobb mennyiségben termelődő progeszteron hormon lazítja a simaizmokat, így a gyomorszáj is kevésbé zár… Tovább: A reflux kezelése terhesség alatt »

Epés reflux kezelése

Epés reflux kezelése

Az epés reflux kezelése nagyon nehéz feladat. Amennyiben a reflux epés megbetegedéssel párosul, az nagyon sok gondot okozhat. Ha begyullad az epehólyag, s ezt időben észrevesszük, eltávolítódik laparoszkóppal, viszont ha nem, akkor várni kell, amíg a gyulladás csökken (kb. egy hónapot), ami közben nagyon sok, erős görccsel társul. A reflux… Tovább: Epés reflux kezelése »

Sok gyomorsav terhesség alatt

Sok gyomorsav terhesség alatt

A sok gyomorsav terhesség alatt természetes jelenség ugyan, de kellemetlen. Terhesség folyamán a női hormonháztartásban nagyon sok változás megy végbe, többek közt megnő a progeszteron szint, ami szintén felelőssé tehető a túlzott gyomorsavtermelés miatt. Ha sok a gyomorsav terhesség alatt, sajnos nem járhatunk el ugyanúgy, mint természetes esetekben, nem alkalmazhatunk… Tovább: Sok gyomorsav terhesség alatt »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epés reflux kialakulásának okai közé tartozik a nem megfelelő étkezés. Az epe a zsírok lebontásában, megemésztésében játszik fontos szerepet. Az epében sók találhatók, amelyek segítenek a zsírok lebontásában, azonban ha egyoldalúan étkezünk, és étrendünk nagyrészt zsírokból, cukorból és szénhidrátból áll, azon kívül, hogy az epe nem tud megbirkózni ezekkel,… Tovább: Az epés reflux okai »

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengést nagyon sok tényező okozhat: stressz, kevés mozgás, de legfőképp a nem megfelelő étrend. Éppen ezért gyomorsav túltengésre a diéta bevezetése elengedhetetlen. Amennyiben hetente többször, vagy akár naponta észlelünk olyan tüneteket, mint hasfájás, égő érzés a gyomorban, nyelőcsőben, fáradtság, hányinger, akkor több mint valószínű, hogy emésztési problémával állunk szemben…. Tovább: Gyomorsav túltengésre diéta »

Gyomorsav ellen diéta

Gyomorsav ellen diéta

Nagy mennyiségű gyomorsav ellen diéta alkalmazása szükséges. Azon emberek számára, akiknek gyomorsavtermelése fokozottabb az átlagosnál, elengedhetetlen a diétázás. Nem ajánlott az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek által még több gyomorsav termelődik. Ezek helyett előnyben kell részesíteni azokat, amelyek csökkentik vagy stabilizálják a gyomorsav termelését. A gyomorsav elleni diéta nem tartalmazhat savasító… Tovább: Gyomorsav ellen diéta »

Lehetséges a reflux végleges gyógyítása?

Lehetséges a reflux végleges gyógyítása?

A reflux végleges gyógyítása nehezen megoldható, azonban manapság nem lehetetlen. Létezik egy kezelés, amely által a reflux tünetei nagyban csökkennek, majd teljesen elmúlnak. Ez egy endoszkópos kezelés, amely rádiófrekvenciával hőhatást fejt ki, és varratos eljárással összeszűkíti a nyelőcső alsó záróizmát. Az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt a reflux betegek száma, és… Tovább: Lehetséges a reflux végleges gyógyítása? »

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Sokan tapasztalhatják, hogy evés után hasfájás és hátfájás egyszerre jelentkezik, ez minden bizonnyal refluxra utal. A reflux tünete lehet hátfájás is, mivel a gyomorban érzett fájdalom olykor kisugárzik a hátba, mellkasba. A hátfájás a reflux atipusos tünetei közé tartozik, tehát azok közé, amelyek önmagukban nem utalnak konkrétan a betegségre. A… Tovább: Lehet-e a reflux tünete a hátfájás? »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024