Cikkek a(z) Betegség és Reflux kategóriából

A reflux betegség kialakulhat elhízás, helytelen táplálkozás, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, valamint a rendszertelen életmód következtében. Rendszerint a nyelőcső károsodását, annak hegesedését, és értelemszerűen táplálkozási nehézséget von maga után. A reflux betegség gyógyszeres vagy műtéti kezeléssel gyógyítható, a szövődmények – amelyek akár daganatos betegségek is lehetnek – elkerülése végett ajánlott mielőbb orvoshoz fordulni.

Reflux candida

Reflux candida

A reflux csecsemőkorú kisbabáknál gyakran szokott jelentkezni. Általában 2 és 4 hónapos korukban a legintenzívebb, és normál esetben 7, 8 hónapos korukra már ki is növik ezt a jelenséget. A bukás egy teljesen normális élettani jelenség csecsemőkorban, és azért szokott megjelenni, mert a kisbabák emésztőrendszere még nincs rendesen kifejlődve, ezért… Tovább: Reflux candida »

Az epés reflux

Az epés reflux

Az epés reflux folyamatosan kellemetlen tünetekkel járó betegség. Amennyiben a hibásan működő nyelőcső végén lévő záróizom epeproblémákkal is párosul, az megkeseríti a beteg mindennapjait. Hosszú távon a legtöbbet azzal tehetünk, ha változtatunk az étrendünkön. A finomított szénhidrátok amellett, hogy lassítják a gyomorsav okozta gyulladásoknak a gyógyulását – főképp a kelesztett… Tovább: Az epés reflux »

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk

A reflux napjaink egyik legelterjedtebb emésztőrendszeri megbetegedése. A tünetek enyhítésére azonban mielőtt gyógyszeres kezeléshez folyamodnánk, a reflux betegségre a természetgyógyászatban is találunk hasznos módszereket, amelyekkel nagyon jó eredményeket érhetünk el. A reflux betegségre a természetgyógyászatban használt egyfajta kínai kávé rendkívül pozitív hatást eredményezett. Köztudott, hogy a reflux betegek számára tilos… Tovább: A megoldást reflux betegségre a természetgyógyászatban is megtalálhatjuk »

Örökölhető-e a reflux?

Örökölhető-e a reflux?

A reflux betegség egy emésztőrendszeri megbetegedés, amely általában a nem megfelelő életmód miatt alakul ki. Vannak azonban esetek, amikor örökletes tényezőkre vezethetők vissza. Sok kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy örökölhető-e a reflux. A legtöbb esetben kimutatható volt, hogy gének alapján is örökölhető, azonban az sem kizárt, hogy a betegség kialakulásáért… Tovább: Örökölhető-e a reflux? »

Az epés reflux okai

Az epés reflux okai

Az epe normális esetben az epehólyagokban tárolódik, legfőbb feladata a zsírok emésztése. Ha túl magas zsírtartalmú ételeket fogyasztunk, az epehólyag kiürül a vékonybélbe, ami csak két irányba távozhat, le- vagy felfele. Probléma akkor adódik, amikor ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom hibás működésével, és az epe a gyomorsavval együtt… Tovább: Az epés reflux okai »

Epés reflux

Epés reflux

Az epés reflux egy emésztőrendszeri megbetegedés, amely több kellemetlen tünettel jár. Többek közt a beteg nem csak a gyomorsav-visszafolyást észlelheti, hanem ezt kíséri egy keserű íz a szájban, folyamatos hányinger, égő érzés a mellkasban. A tüneteket az epe feljutása okozza a nyelőcsövön át egészen a garatig. Epés reflux esetén a… Tovább: Epés reflux »

Reflux és rekeszizom sérv

Reflux és rekeszizom sérv

Régóta ismeretes, hogy a reflux és rekeszizom sérv között kapcsolat van. Az orvostudomány mai álláspontja szerint a rekeszizom sérv a reflux következménye. Ez gyomorröntgennel vagy gyomortükrözéssel mutatható ki. A savas reflux világszerte népbetegségnek számít. Ennek során a gyomorsav ellenkező irányba halad, és enyhébb vagy súlyosabb károkat okoz a nyelőcsőben. Leggyakrabban… Tovább: Reflux és rekeszizom sérv »

Reflux oesophagitis

Reflux oesophagitis

Mint az életben sok minden, a reflux is egy összetett betegség, mely igen sok reflux típusból áll, sok válfaját különböztetjük meg. Az egyik ilyen típus a reflux oesophagitis, amely a nyelőcső záróizmára irányul, vagyis akkor beszélünk erről a betegségről, ha a nyelőcső záróizma nem megfelelően működik. Emiatt a gyomor savas… Tovább: Reflux oesophagitis »

Gasztroözofágeális reflux betegség

Gasztroözofágeális reflux betegség

A gasztroözofágeális reflux betegség miatt a gyomorsav és a benne található enzimek visszaáramlanak a gyomorból a nyelőcsőbe, melynek következtében fájdalmas gyulladások alakulnak ki. A gyomorban lévő gyomornyálkahártya védi meg a gyomrot a saját maga által termelt gyomorsav maró hatásától. Mivel a nyelőcső nem rendelkezik hasonló védőhártyával, az ide visszakerülő gyomorsav… Tovább: Gasztroözofágeális reflux betegség »

A reflux pszichoszomatikus betegség?

A reflux pszichoszomatikus betegség?

A pszichoszomatikus szó jelentése: lelki okok miatt kialakult testi betegség. Napjainkban egyre több testi betegségről állítja azt az orvostudomány, hogy megjelenésük hátterében lelki okok állnak. Feltevődhet tehát a kérdés, hogy a reflux is ide sorolható-e, a reflux pszichoszomatikus betegség? Mivel a reflux a stressz és a helytelen táplálkozás következtében alakul… Tovább: A reflux pszichoszomatikus betegség? »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024