1

Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?

A reflux, a savvisszafolyással járó kellemetlen betegség sok esetben annyira megnehezíti a mindennapokat, hogy a beteg nem képes ellátni napi feladatait. Azonban a megfelelő gyógyszerekkel és étrenddel sokat javíthat az állapotán. A reflux fokhagyma esetében nagyon változóan reagál. Van, akinél jótékony hatást fejt ki, míg másoknál csak növeli a savtermelést. Annak érdekében, hogy megtudjuk, mi melyik csoportba tartozunk, nem tudunk mást tenni, mint hogy kipróbáljuk.

A reflux fokhagyma fogyasztása után szinte minden embernél más tüneteket okoz. Sokan azt tartják, hogy a reggeli egy-két cikk fokhagyma mérsékli a gyomorégést, míg mások véleménye szerint csak ront az állapoton.

Reflux fokhagyma

Reflux fokhagyma

A szakértők szerint, bármennyire is úgy tűnik, hogy jótékony hatása van, nagyon vigyázni kell a fokhagymával. A reflux fokhagyma hatására nem minden esetben súlyosbodhat, de a beszámolók szerint nagyon gyakran gyomorfájdalmat okoz azoknál a betegeknél, akik refluxban szenvednek. Amennyiben szeretné kipróbálni, hogy az Ön számára jótékony vagy sem a fokhagyma, fontos, hogy előtte ezt beszélje meg az orvosával.

A reflux fokhagyma fogyasztása után azért erősödhet, mert a fokhagymában található különböző enzimek és vegyületek segítenek abban, hogy az amúgy is gyenge gyomorszáj izmok még jobban ellazuljanak. Ezért is van az, hogy többen rosszabbodásról, nem pedig javulásról számolnak be.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Egy hozzászólás "Hogyan reagál a reflux fokhagyma fogyasztására?"

  1. Gabi szerint:

    Tény hogy a fokhagyma nem használ reflux esetén, de nem is árt.
    A reflux okát és a megoldást itt találod a hozzászólásban: http://www.reflux.hu/a-reflux-cs%C3%B6kkent%C3%A9se.reflux

Írj most.

Küldés
Reflux 2024