1

Sok gyomorsavra diéta

A sok gyomorsavat a nem megfelelő étkezés okozza, többek közt az, hogy nagyon sok magas zsírtartalmú ételt, szénsavas, alkoholos italokat és cukros élelmiszereket fogyasztunk. A sok gyomorsavra előírt diéta többek közt ezeknek az élelmiszereknek a kerülésén alapszik. Ha sok gyomorsavat észlelünk, érdemes méregtelenítő kúrát alkalmazni néhány napig. Ebben a diétában többek közt sok gyümölcsnek és zöldségnek kell jelen lennie, nem szabad szénhidrátot, zsírt és cukrot fogyasztani. Ezeket ha egy hétig betartjuk, már érezhető lesz a javulás.

Miután a sok gyomorsavra diétát, méregtelenítő kúrát alkalmaztunk, fontos, hogy a továbbiakban se térjünk vissza a méreganyagokat tartalmazó étrendünkhöz. Továbbra is tudatosan kell étkezni, kerülni kell a savtermelő zöldségeket, gyümölcsöket, mint a paradicsom, paprika, hagyma és hasonlók. Az olyan szénhidrátok helyett, mint a fehér kenyér, fogyasszunk inkább puffasztott rizst, gabonapelyhet, zabkását.

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsavra diéta

Sok gyomorsav ellen a diéta alkalmazása a leghasznosabb dolog, amit tehetünk a javulás érdekében. Ha ez gyakran előfordul, mindenféle kezelés hiábavalónak bizonyulhat, ha nem változtatunk az étrendünkön. A savmegkötők, savcsökkentők nem jelentek végleges megoldást a problémára.

A sok gyomorsav ellen a diéta kulcsmegoldást jelent. Ezen kívül sokat tehetünk az egészségünkért, ha sokat mozgunk. A stressz is nagyon káros tényező lehet, ha gyomorsav problémákkal küzdünk, ugyanis stressz hatására még több sav termelődik. Tehát egészségünk érdekében érdemes a nyugodt életmód kialakítására törekedni.

  
Iktatva: Diéta, Gyomorsav Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Sok gyomorsavra diéta"

  1. Gabi szerint:

    Ez a cikk ugy rossz ahogy van. Olvasd el itt a hozzászólásomat: http://www.reflux.hu/a-reflux-cs%C3%B6kkent%C3%A9se.reflux

Írj most.

Küldés
Reflux 2024